Rijbewijs B

Meld je direct aan voor een gratis proefles!

PROEFLES Aanmelden

Wat houdt je rijbewijs B in?

Een goed behaalt rijbewijs vormt de basis voor veilige kilometers op de weg. De meeste kandidaten beginnen met het nemen van rijlessen vanaf wanneer zij achttien jaar zijn. Echter nemen ook kandidaten op latere leeftijd autorijlessen bij Rijschool Weverstede. Een rijbewijs is daarmee het begin van de vrijheid en zelfstandigheid.

Rijbewijs B kan je halen samen met weverstede.

Hoe gaat een rijles in zijn werk?

De rij-instructeur haalt u op met de lesauto op de afgesproken tijdstip en plaats. Vervolgens gaat u samen met de rij-instructeur op een afgelegen parkeerterrein om te oefenen en als het goed gaat en de leerling het ook aan kan een route rijden op de weg  en leert u met allerlei voorkomende situaties om te gaan. Tegen het einde van les rijd u zelf naar huis of haalt u de volgende rijles kandidaat op. De volgende rijles kandidaat brengt u naar een afgesproken plaats. Wij geven o.a. rijles in de Meern, Woerden, Ijsselstein, Kockengen, Vleuten, Nieuwegein, Harmelen, Houten en Montfoort.

Rijschool Weverstede geeft rijlessen om te helpen met het halen van uw rijbewijs b

De lesauto

Een lesauto wordt gebruikt voor het geven van rijlessen en voor het behalen van rijexamens voor rijbewijs B. Een lesauto bevat een dubbele bediening bestaande uit een rempedaal en koppelingspedaal. Ook bevat een lesauto extra spiegels zodat de instructeur het verkeer extra goed de leerling en het verkeer in de gaten kan houden. Rijschool-weverstede geeft zijn rijlessen in een Hyundai i20 en i30. De auto voorzien van een dakbord met het logo van Rijschool-weverstede. De auto waar wij in rijden is rijschool auto van het jaar geworden. Dit is uitgeroepen door Brands organisatie BOVAG, SRB en VRB. Ook geven wij auto rijlessen in de Hyundai i30. In de Hyundai i20 worden onze automaat rijlessen gegeven.

Hoe lang duurt een rijles?

Rijlessen bij Rijschool Weverstede zijn gebasseerd op één uur, 60 minuten. Er wordt meestal gereden in blok uren van 2 uur dus 120 min rijden dit om dat we na het cbr gebied willen rijden om daar te kunnen oefenen om zo optimaal voor te bereiden voor het Cbr Examen alle lessen worden bijgehouden in Plango  hier krijgen de leerling ook een App van Plango waar ze alles kunnen terug vinden.

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt Rijschool Weverstede altijd telefonisch bereiken op de telefoon nummers 030-889 5233 of 06-41981725. Samen met de rij-instructeur wordt er een afspraak gemaakt voor een rijles en afgesproken op welk adres men het liefst opgehaald wilt worden. Tijdens een eerste rijles zal er gekeken en vervolgens een advies uitgebracht worden met een pakket die het best aansluit op de kandidaat . Afmelden voor een rijles kan 48 uur van te voren bij de rij-instructeur. Tevens kunt u ons voor eventuele vragen bereiken op info@rijschool-weverstede.nl of via het contactformulier.

Kies een datum en meld je aan

maak keuzen voor het gewenste rijbewijs

Klik hiernaast bij de gewenste datum om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Dan kunt u ons via het volgende telefoonnummer bereiken: 030-8895233 of 06-41981725

© Rijschool Weverstede