Rijden met Rijangst

maak nu de stap om je rijangst te overwinnen !

Rijden met Rijangst 
Als autorijden niet meer vanzelfsprekend is

wat is rijangst (amaxofobie)

Als je geen auto meer durft te rijden of bang bent achter het stuur
Mensen met rijangst zijn bang om auto te rijden of om bijrijder te zijn. Ze zitten met een zeer gespannen of angstig gevoel achter het stuur, of vermijden autorijden helemaal. Naar schatting een half tot één miljoen Nederlanders hebben wel een rijbewijs, maar maken hier geen gebruik van. Vrouwen hebben vaker last van rijangst dan mannen.
 
Wanneer je last hebt van rijangst, kan er sprake zijn van een specifieke fobie. Rijangst kan ook samengaan met een paniekstoornis met agorafobie (de angst om een vertrouwde en veilige omgeving te verlaten)en wordt ook in verband gebrachtmet post traumatische stress.
 
Rijangst kan zich uiten in specifieke situaties, zoals op de snelweg, filerijden, rijden door tunnels, of rijden langs het water. In deze gevallen rijd je vaak nog wel auto, maar vermijd je de situatie waar je bang voor bent. Rijangst kan zich ook algemeen voordoen: de angst is dan niet gebonden aan een specifieke situatie. Mensen die hier last van hebben, rijden vaak helemaal geen auto meer.

Soorten Rijangst

rijangst bestaat in vele verschillende vormen. rijangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt, waardoor je steeds weer zenuwachtig wordt. Ook kan rijangst genetisch zijn. Sebastiaan is getraind in het herkennen van de soorten rijangst en weet precies hoe ze hiermee moeten omgaan. We kijken naar de bron van de rijangst en zullen samen met jouw proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, dat je lekker gaat voelen in het verkeer 

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding wordt hier ook met regelmaat op gewezen, zelfs je instructeur maakt wel eens een foutje.
Het is onmogelijk om je zenuwen helemaal bij je examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter rijangst als de zenuwen zo erg zijn dat je niet meer normaal kan functioneren. Sebastiaan zal je zoveel mogelijk begeleiden bij je rijangst, zodat je weer veilig en vol zelfvertrouwen de weg weer op kan.

Specialisme

Het 

 Lesprijzen Rijangst

Rijschool Weverstede biedt de rijangst-begeleiding aan tegen de normale lesprijs van 50 euro p/u voor de schakel auto en 55 euro p/u voor de automaat en geen bedragen van 60 a 70 p/u, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Heb je nog vragen? Bel of mail gerust. We staan je graag te woord. Wil je weten of jij ook rijangst hebt? Doe de rijlangst-test.

© Rijschool Weverstede