E achter B rijlessen

Al mogelijk met een 1 daagse opleiding

E achter B aanhangwagen

In de praktijk blijkt regelmatig dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of dergelijke aanhanger wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben. Voor het BE rijbewijs wordt een apart examen voor gedaan.

Aanmelden Rijbewijs E achter B

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Wanneer heb ik een E achter B rijbewijs nodig?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen met welke combinatie met aanhangwagen, caravan of trailer ze nu wel of niet in het bezit moeten zijn van het E achter B rijbewijs. U kunt hieronder onderstaande vragen beantwoorden en u weet dan meteen of het B rijbewijs volstaat of dat u toch in het bezit dient te zijn van uw BE rijbewijs. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@rijschool-weverstede.nl of contacten via 030-8895233 / 06-41981725.

e-achter-b
e-achter-b2

Doe zelf de check

Ja: Voor deze combinatie heeft u uw BE rijbewijs nodig
Nee: Zie vraag 3

Ja: Voor deze combinatie heeft u uw BE rijbewijs nodig
Nee: Rijbewijs B volstaat * (let op ! Het laadvermogen staat op het kentekenbewijs van uw aanhangwagen. Ga niet uit van het gewicht dat u op dat moment vervoert) Uitzondering: Een auto met een gewicht van 3490 kg. ( o.a. busjes en kleine B-categorie vrachtwagens) mogen wel een aanhanger tot 750 kg. trekken zonder dat hiervoor een E-rijbewijs is vereist terwijl het gezamenlijke gewicht incl. laadvermogen toch boven de 3500 kg. uitkomt.

Wat zeggen onze klanten?

Goeie service en duidelijk, bedankt vriend !??
Nino Van Luijn
Nino Van Luijn
13:15 16 Oct 18
Prima les met goede instructie, relaxte sfeer. In een keer geslaagd voor E achter B!
E.A. Albers
E.A. Albers
14:36 11 Oct 18
goede professionele begeleiding van het begin tot het eind, zeker aan te bevelen.
Nick Van der kraats
Nick Van der kraats
07:30 11 Oct 18
Onze dochter Bo is vandaag geslaagd voor haar scooterrijbewijs. Super vriendelijke rustige instructeur. Duidelijke uitleg. Zij heeft genoten van de les. Ze weet nu al waar ze haar autorijlessen gaat doen. Thx.
Jenny Snel
Jenny Snel
17:32 17 Sep 18
Mijn zoon is vandaag geslaagd voor zijn auto rijbewijs. Deze rijschool heeft hem echt geholpen, aangezien hij autisme heeft. De instructeur (bas) is zeer goed in zijn vak en legt alles rustig uit. Kevin heeft dit als zeer prettig ervaren. Wij kunnen deze rijschool echt aanraden.
Danny Daalhuizen
Danny Daalhuizen
14:05 05 Sep 18

Kies een datum en meld je aan

e-achter-b3