AD(H)D & Autisme

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Maak nu de stap om een rijles te boeken.

Rijlessen en Autisme of ADHD

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDDnos, Asperger, AD(H)D en/of leerproblemen is het lang niet altijd vanzelfsprekend om het rijbewijs te kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgen ervoor dat zij door teveel prikkels het overzicht kwijt raken. De kans bestaat dan dat zij ondanks hun potentieel toch moeten afhaken of überhaupt niet aan rijlessen beginnen.

Vraag direct een proefles aan

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Iedereen verdient een gelijke kans!

Bij Autorijschool Weverstede verdient iedereen een gelijke kans! Nagenoeg iedereen is namelijk in staat om uiteindelijk op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Met geduld en duidelijkheid kan Sebastiaan van rijschool weverstede hen helpen om het zelfvertrouwen in eigen kunnen tijdens het autorijden te vergroten. Sebastiaan heeft daartoe speciale workshops gevolgd bij Spectrum Nederland. Spectrum Nederland stelt zichzelf o.a. tot doel de kennis en expertise rondom Autisme en ADHD zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Sebastiaan is daarbij erkend instructeur Autisme & ADHD.
Daarnaast heeft Sebastiaan de cursus NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in het Verkeer gevolgd en Brainblocks een leermethode. Dit om de communicatie en het overbrengen van de lesstof naar de leerlingen zo goed mogelijk te laten verlopen

Anders leren en anders denken

Mensen met Autisme leren en denken anders dan mensen zonder Autisme. Zij zijn niet minder slim of minder waardevol dan wie dan ook. Maar door hun andere manier van informatie verwerken, is het voor hen wel eens moeilijk in onze chaotische wereld het overzicht te behouden.

Met een beetje kennis van wat Autisme nu precies is, kunnen mensen zonder Autisme een belangrijke bijdrage leveren in het leven van personen met Autisme. Zij ploeteren hun hele leven immers al onvermoeibaar om grip te krijgen op de “normale” wereld.

De meeste mensen met Autisme, AD(H)D of verwante problemen zijn echt even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend.

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Het CBR stelt echter wel extra eisen middels een keuring en rijtest om je rijgeschiktheid voorafgaand aan het praktijkexamen aan te tonen.

Wat zeggen onze klanten?

Goeie service en duidelijk, bedankt vriend !??
Nino Van Luijn
Nino Van Luijn
13:15 16 Oct 18
Prima les met goede instructie, relaxte sfeer. In een keer geslaagd voor E achter B!
E.A. Albers
E.A. Albers
14:36 11 Oct 18
goede professionele begeleiding van het begin tot het eind, zeker aan te bevelen.
Nick Van der kraats
Nick Van der kraats
07:30 11 Oct 18
Onze dochter Bo is vandaag geslaagd voor haar scooterrijbewijs. Super vriendelijke rustige instructeur. Duidelijke uitleg. Zij heeft genoten van de les. Ze weet nu al waar ze haar autorijlessen gaat doen. Thx.
Jenny Snel
Jenny Snel
17:32 17 Sep 18
Mijn zoon is vandaag geslaagd voor zijn auto rijbewijs. Deze rijschool heeft hem echt geholpen, aangezien hij autisme heeft. De instructeur (bas) is zeer goed in zijn vak en legt alles rustig uit. Kevin heeft dit als zeer prettig ervaren. Wij kunnen deze rijschool echt aanraden.
Danny Daalhuizen
Danny Daalhuizen
14:05 05 Sep 18

Rijgeschiktheid / Gezondheidsverklaring

Wil je je rijbewijs halen? Dan moet je theorie- en praktijkexamen doen én een gezondheidsverklaring invullen. Omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Voor jezelf en andere weggebruikers. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring in op Mijn.CBR.nl en betaalt deze via Ideal.
Als je één of meer vragen op de Gezondheidsverklaring met ‘ja’ beantwoordt, dan is een onderzoek door een arts nodig. We informeren je graag wat er bij dit traject komt kijken en hoe deze procedure loopt.
Voor autisme en ADHD is altijd een medische keuring nodig. Sinds 2013 zijn de periodieke herkeuring rijbewijs voor mensen met Autisme en ADHD komen te vervallen. Eenmaal je rijbewijs gehaald betekent daarmee dus ook je rijbewijs houden. De CBR-keuring en rijtest voor het aantonen van je rijgeschiktheidblijft.