E achter B rijlessen

Al mogelijk met een 1 daagse opleiding!

E achter B aanhangwagen

Hoe komt het ontwerp tot stand?

In de praktijk blijkt regelmatig dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of dergelijke aanhanger wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben. Voor het BE rijbewijs wordt een apart examen voor gedaan.

Wanneer heb ik een E achter B rijbewijs nodig?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen met welke combinatie met aanhangwagen, caravan of trailer ze nu wel of niet in het bezit moeten zijn van het E achter B rijbewijs. U kunt hieronder onderstaande vragen beantwoorden en u weet dan meteen of het B rijbewijs volstaat of dat u toch in het bezit dient te zijn van uw BE rijbewijs. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@rijschool-weverstede.nl of contacten via 030-8895233 / 06-41981725.

Doe zelf de check

Vaag 1
Weegt de aanhangwagen incl. het laadvermogen meer dan 750 kg?
Ja zie vraag 2 - Nee Rijbewijs B volstaat

Vraag 2
Weegt de aanhangwagen incl. het laadvermogen meer dan het trekkend voertuig?
Ja Voor deze combinatie heeft u uw BE rijbewijs nodig - Nee Zie vraag 3 

Vraag 3
Weegt de totale combinatie meer dan 3500 kg?  
Ja Voor deze combinatie heeft u uw BE rijbewijs nodig - Nee Rijbewijs B volstaat * (let op ! Het laadvermogen staat op het kentekenbewijs van uw aanhangwagen. Ga niet uit van het gewicht dat u op dat moment vervoert) Uitzondering: Een auto met een gewicht van 3490 kg. ( o.a. busjes en kleine B-categorie vrachtwagens) mogen wel een aanhanger tot 750 kg. trekken zonder dat hiervoor een E-rijbewijs is vereist terwijl het gezamenlijke gewicht incl. laadvermogen toch boven de 3500 kg. uitkomt.

Kies een datum en meld je aan

maak keuzen voor het gewenste rijbewijs

Klik hiernaast bij de gewenste datum wat u uitkomt op  'aanmelden' en meld je aan voor een dagcursus. Ook kunt u een Try a Traile boeken als u nog nooit met een aanhanger hebt gereden tijdens deze intake adviseren wij hoe veel uren ongeveer nodig zou hebben en kunnen we gelijk een examen boeken bij het cbr voor u. We kopen ook dagelijk examens in dus we hebben veel mogelijk heden om u zo snel mogelijk te helpen met u aanhanger rijbewijs. Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Dan kunt u ons via het volgende telefoonnummer bereiken: 030-8895233 of 06-41981725

Do. 08-11-2018

Dag cursus E achter B                  Incl. Examen vanaf € 399

Aanmelden

DO. 17-01-2019

Dag cursus E achter B     Incl Examen vanaf € 425,-

Aanmelden

Wo. 24-01-2019

Dag cursus E achter B
Incl Examen vanaf € 425

Aanmelden

Do. 31-01-2019

Dag cursus E achter B
Incl Examen vanaf € 425

Aanmelden

© Rijschool Weverstede